Wandelen

Leuke kinderroute met Mies de Specht | Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

  • By
  • 27 maart 2019
  • Sticky
Mies de specht - Allespruitennaarbuiten.nl

Wandelen met kinderen is echt niet altijd saai en suf.. Wandelen met kinderen is meestal juist ontzettend leuk en met kleine kinderen is het soms zelfs een enorme opluchting. Heerlijk voor de kindjes om even uit te razen en al hun energie er uit te gooien. Op de Sallandse Heuvelrug zijn verschillende wandelroutes die speciaal op kinderen gericht zijn, een van die leuke routes is de wandelroute met Mies de Specht.

Wij merken regelmatig dat we onze peuter moeten aanmoedigen en stimuleren tijdens het wandelen. Maar tijdens een wandelroute speciaal voor kinderen hoeft dat meestal niet, want dan worden de kinderen vaak al gestimuleerd door of tijdens de route. Ook bij de wandelroute van Mies de Specht is dat het geval.

Goed begin met OERRR speelnatuur

De route begint bij Informatieschuur De Pas en vanuit hier loop je eigenlijk eerst naar een stukje OERRR speelnatuur. Dit is een toffe plek in het bos waar de kindjes zich een hele tijd kunnen vermaken. Lopen over grote boomstammen, hutten bouwen met takken, spelen met water en zand en nog veel meer. Het leuke aan deze speelplek is dat er dus geen speeltoestellen staan (op de waterbaan na), maar dat ze hier echt kunnen spelen met dingen uit de natuur. Leuk! Na een hele tijd hier te hebben gespeeld, gaan we vervolgens dan echt beginnen aan de wandelroute van Mies de Specht.

Mies de specht - Allespruitennaarbuiten.nl

Wandelroute voor kinderen: Mies de Specht

Nadat ik de peuter uit de speelnatuur heb getrokken, is het dan echt tijd om te beginnen aan de wandelroute. We zetten haar op de loopfiets en beginnen dan aan onze zoektocht naar de bordjes waar Mies de Specht op te zien is. Hoe vaker we de bordjes tegenkomen, des te enthousiaster we allemaal worden.

De route begint een klein beetje saai doordat we een groot gedeelte over een fietspad moeten lopen. We moeten echt oppassen voor de vele fietsers die ons voorbij racen. Maar als we dat eerste stuk hebben gehad, wordt de route ontzettend leuk! We lopen midden door het bos over mooie smalle bospaadjes, we zoeken naar de specht en komen vervolgens langs Verwonderplek Sprengenberg. Op deze plek vinden we weer een paar natuurlijke speeltoestellen, een slingertouw in de boom en een schaapskooi. De perfecte plek voor een picknick tijdens de wandeling!

Mies de specht - Allespruitennaarbuiten.nl

Mies de specht - Allespruitennaarbuiten.nl

Handig om te weten: De gehele route is buggyproof! Je kunt deze route ook lopen zonder het boekje met de route. In dat geval hoef je alleen maar vanuit Erve De Pas de bordjes met ‘Mies de Specht’ te volgen. Je kunt het boekje met de route van Mies de Specht bij het informatiecentrum kopen voor € 1,50. In het boekje staan leuke opdrachten en leren de kinderen van alles over de specht en andere vogels in het bos. Daarnaast zorg je met de aankoop van het boekje er dan ook meteen voor dat deze route en het bos netjes blijft.

Meer informatie over de wandelroute van Mies de Specht

Startpunt: Informatieschuur De Pas, Molenweg 2 in Haarle
Kosten boekje: €1,50 (Je kunt de route ook gratis lopen zonder boekje.)
Lengte route: Ongeveer 2,5 kilometer.
Handig om te weten: Onderweg kom je geen prullenbakken tegen!
Meer informatie

Nog meer leuke wandelroutes op de Sallandse Heuvelrug

Mies de specht - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply