Eten & drinken Pluktuinen

Theetuin Schuif ‘s aan in Enschede | Thee drinken en bloemen plukken!

  • By
  • 16 juni 2019
  • Sticky
Theetuin Schuif 's aan in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Een theetuin is natuurlijk al een heel leuk uitje met kinderen: thee drinken met natuurlijk wat lekkers en dat in een prachtige tuin. Er is natuurlijk niks gezelligers en romantischer dan dat, thuis zijn wij er gek op! We vinden het sowieso leuk om samen een kopje thee te drinken, maar een theetuin voelt als een echt uitje. Wanneer we dat uitje kunnen combineren met bloemen plukken, dan is de dag pas écht geslaagd. En zo ontdekten wij Theetuin Schuif ‘s aan in Enschede, wat een prachtige plek!

Misschien wel de mooiste theetuin van Twente!

Het werd voor ons tijd om te shoppen en dus duiken we even de binnenstad van Enschede in. Wanneer we het hoognodige binnen hebben, zijn we eigenlijk alweer klaar met de drukte van de stad en hebben we zin om buiten te zijn, in het groen. Vanuit het centrum is het maar een klein stukje rijden (of fietsen) naar Theetuin Schuif s aan en we besluiten om daar naartoe te gaan voor een kopje thee met wat lekkers.

De theetuin is inderdaad groen (jeeej!), het is er gezellig aangekleed en we vinden de weg door leuke bewegwijzeringsbordjes. We voelen ons vrijwel direct thuis op deze prachtige plek! Het is er niet alleen groen, her en der vinden we ook prachtige bloeiende bloemen en de menukaart doet ons enorm twijfelen. Terwijl ik ine mine mutte speel met wat voor lekkers we gaan eten, loopt onze dochter door de tuin en vermaakt zich bij de vuurplaats. Wat een gezellige plek!

Theetuin Schuif 's aan in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Theetuin Schuif 's aan in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Smullen van homemade lekkers

Na een hele tijd twijfelen kiezen we uiteindelijk voor de scones (tuurlijk!) en de brownies. Je kunt niet alleen zien dat alles hier zelf gemaakt wordt, je kunt het vooral proeven. Het smaakt heerlijk! De homemade iced tea lemonade maakt dit helemaal af, we smullen enorm!

Terwijl wij genieten van al dat lekkers en met z’n tweetjes zitten te kletsen, scharrelen de kipjes gezellig om ons heen. Onze dochter is bang voor kippen (géén idee waarom!) en gaat zo’n beetje boven op de stoel staan.. Maar het maakt de kippen niks uit en na een tijdje wordt ze wat rustiger, want ze beseft opeens dat de kipjes écht niks doen. Jeuj!

theetuin in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

theetuin in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Bloemen plukken bij Theetuin Schuif ‘s aan

De scones en de brownies zijn op, de zelfgemaakte ice tea is op én zelfs de citroenen zijn op. De kippen lopen niet meer om ons heen, dus onze bijna kleuter durft het aan om de pluktuin te ontdekken. We halen binnen een snoeischaar en een plukmand op en we zijn er helemaal klaar voor. Dit is misschien wel het leukste gedeelte van ons uitje; al die mooie bloemen in verschillende kleuren en met die heerlijke geuren.. De pluktuin is 210 m2 groot en bevat heel veel verschillende bloemen. Met moeite kiezen we er een paar uit, betalen hier slechts € 5,- voor en vervolgens hebben we ruim 1,5 week lang van de bloemen kunnen genieten thuis!

Bloemen plukken in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over Theetuin Schuif ‘s aan

Behalve de theetuin en de pluktuin worden hier ook regelmatig workshops gegeven, kun je een kijkje nemen in het brocante winkeltje of bij het rustpunt bijkomen van een wandeling of fietstocht.

Theetuin Schuif ‘s aan is geopend in het ‘mooie weer seizoen’, ongeveer van april tot en met oktober. Vanaf het mooie weer zijn ze geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Behalve de theetuin is er ook nog een (officieel) rustpunt, die geopend is van dinsdag tot en met zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur.  Let op: bij het rustpunt is zelfbediening, in de theetuin niet. 🙂

Je vindt de theetuin aan de Honhofsweg 20 in Enschede. Meer informatie en actuele openingstijden kun je vinden op de website van de theetuin.

Theetuin Schuif 's aan in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply