Spelen

Speelpark Laga in Gronau (Duitsland) | Een heerlijk park om te spelen!

  • By
  • 22 april 2019
  • Sticky
Speelpark Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

Om er op uit te gaan en een leuke dag te hebben, hoef je echt niet altijd naar een pretpark of dierentuin. Wij ontdekten onlangs speelpark Laga in Gronau en hadden de tijd van ons leven!

Speelpark Laga in Gronau

Gronau is een stadje nét over de Duitse grens, vanuit ons huis in Oldenzaal is het ongeveer een kwartiertje rijden. Dus op een mooie zonnige ochtend stappen we om 09.00 uur in de auto en een kwartier later loop ik met de meisjes door dit toffe park in Gronau. Het park wordt ook wel het ‘eilandenpark’ genoemd, door de gegraven grachten ontstaan er allemaal kleine eilandjes. Ieder eilandje heeft een thema op zich en overal is iets leuks te doen. Fijn om te weten: het water is op vrijwel alle plekken goed afgesloten. 🙂 Op die kleine eilandjes vind je allemaal verschillende plekken om te spelen, te rennen en vooral heel veel plezier te maken.

Laga in Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

Lees ook: Er staan nog veel meer TOFFE UITJES IN DUITSLAND online!

Spelen op het piratenschip

Op een van die eilandjes vind je een hele toffe speeltuin met een groot piratenschip, een toffe (hoge!) glijbaan en nog veel meer. Op het piratenschip zijn er talloze mogelijkheden om te klimmen en te klauteren. Via trapjes, verschillende touwen of via grote zware stenen klim je zo het grote schip op waar je vervolgens nog meer mogelijkheden om te klimmen vindt. Om het piratenschip vind je heel veel zand, een wipwap, wiebel-bootjes en een glijbaan die behoorlijk hoog is. Om deze speeltuin vind je voldoende bankjes waar de ouders zelf rustig kunnen zitten en toch veel overzicht hebben. Fijn! Als je iets verder loopt vind je nog een soort ‘doolhof-parkje’ met verschillende toestellen om te sporten of gewoon te spelen.

Laga in Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

Spelen in Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

Spelen tussen de waterfonteinen

Met warm weer is Speelpark Laga in Gronau absoluut een fijne plek, want hier kun je urenlang spelen op de waterspeelplaats. Op de waterspeelplaats vind je verschillende waterfonteinen die sproeien, water wat heen en weer lijkt te springen en meer. Heerlijk om tussen de waterstralen door te rennen, het water te vangen en gewoon kletsnat te worden! De waterspeelplaats is groot opgezet en onze meisjes vonden het helemaal te gek!

Het waterlabyrinth in speelpark Laga in Gronau is alleen geopend in de lente en de zomer.

Speelpark Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

Laga in Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

En er is nog zo veel meer te doen!

In het park is er nog veel meer te doen, zoals het Rock ‘n Popmuseum en de grote klimtoren die er naast staat. Her en der door het park vind je nog meer plekken om te spelen, er is een grote plek met heel veel zand om te spelen. Je kunt rennen, klimmen en spelen tussen abstracte kunst wat lijkt op fietsbanden. Er is een bamboedoolhof, een klein stukje verstopbos en genoeg plekken om te picknicken! Vanuit het speelpark Laga in Gronau kun je ook zo het centrum in lopen.

Meer informatie over Speelpark Laga in Gronau

Je vindt het speelpark Laga in Gronau bij het Rock ‘n Popmuseum (adres: Udo-Lindenberg-Platz 1). Tussen het museum en het station is een grote parkeerplaats waar je (volgens mij) gratis kunt parkeren. Vanuit de parkeerplaats loop je zo het park in en heb je ongetwijfeld een heerlijke dag!

Spelen in Gronau - Allespruitennaarbuiten.nl

1 Comment
Leave a Reply