Wandelen

Toffe wandeling voor kinderen | De OERRR-route in De Lutte

  • By
  • 4 maart 2019
  • Sticky
OERRR route in De Lutte / Allespruitennaarbuiten.nl

Twente is mooi, zó mooi! Ik ben iedere keer weer blij dat we in dit mooie stukje van Nederland wonen, want we komen steeds weer op mooie en (voor ons) nieuwe plekjes terecht. Heerlijk om naar buiten te gaan en lekker uit te razen. Een leuke wandelroute voor kinderen in Twente is De tocht van OERRR, oftewel de OERRR-Route in De Lutte!

De OERRR-route in De Lutte

De tocht van OERRR is een route van zo’n 2 kilometer en begint bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Vanuit hier loop je richting het Egheria landgoed en volg je de verschillende bordjes met OERRR er op. Alleen dat is al een heel leuk spelletje voor de kinderen: bordjes zoeken, kijken waar de pijl naartoe gaat en vervolgens die kant op lopen, rennen of racen met de loopfiets.

Tijdens de route komen we op verschillende mooie plekjes terecht, waaronder een Mariakapel en de oude hooischuur op Erve Middelkamp. Tussen de verschillende punten is het heerlijk om door het bos te wandelen. We komen omgevallen bomen tegen waar we overheen kunnen lopen, we zoeken naar de laatste paar bramen die er nog zijn, we bouwen hutten en hebben de middag van ons leven!

OERRR route in De Lutte / Allespruitennaarbuiten.nl

OERRR route in De Lutte / Allespruitennaarbuiten.nl

Wij lopen een klein uurtje over de route en komen maar een paar andere mensen tegen. Wat fijn om die rust hier te hebben! Uiteraard kun je er ook veel langer over doen om deze route te bewandelen: neem een grote picknickmand mee, speel verstoppertje in het bos en bouw samen de mooiste hutten. Dan heb je ongetwijfeld de tijd van je leven.

Goed om te weten: de route is buggyproof! Op een paar boomwortels na is bijna de hele route ‘hobbel-vrij’. Als we klaar zijn met wandelen, drinken we nog een ranja bij het pannenkoekenrestaurant en dan zit onze fijne middag in de natuur er weer op.

Lees ook: Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte | Lekker eten na een wandeling!

Praktische informatie over de OERRR-route in De Lutte

Je kunt de routebeschrijving voor de OERRR-route in De Lutte kopen bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Als je lid bent van Natuurmonumenten kost deze route € 2,50, anders betaal je € 5,00. Deze bedragen zijn per boekje (en dus niet per persoon). Na het wandelen kun je -op vertoon van de route- een glaasje ranja ophalen bij De Stroper. Meer informatie over deze route vind je op de website van Natuurmonumenten.

No Comments
Leave a Reply