Pluktuinen

De Manderveense Aardbei | Zelf de lekkerste aardbeien plukken in Twente!

  • By
  • 12 juli 2019
  • Sticky
De Manderveense aardbei / Allespruitennaarbuiten.nl

Onlangs gingen wij weer eens op pad om een leuk uitje in Twente te ontdekken. Onze kinderen zijn gek op buiten zijn én op fruit, dus werd het de hoogste tijd om naar De Manderveense Aardbei te gaan!

Aardbeien plukken: een leuk en leerzaam uitje!

Als er iets ontzettend leuk is om te doen met kinderen, dan is het wel om je eigen fruit te plukken. Wij hebben twee behoorlijke fruitmonsters in huis en ik vind dan niks leuker om ze te laten zien waar fruit vandaan komt. Dat fruit in de supermarkt of een boerenkraam ligt, is namelijk helemaal niet zo logisch. Er komt veel werk bij kijken! Thuis hebben we al een eigen mini aardbeienplantje en daarmee leren we de meisjes hoe zo’n aardbei nou groeit. Met veel liefde, zon en water natuurlijk. Hartstikke leuk om zo’n plantje in de (moes)tuin te hebben, maar nog leuker om naar een echte fruitboerderij te gaan en héél veel van deze plantjes tegen te komen.

De Manderveense Aardbei in Manderveen is daar een leuke plek voor. Hier zijn zo veel aardbeienplantjes te vinden, in allemaal verschillende stadia.. Daar kunnen we een hele tijd over kletsen samen. Ik leer Fenne dat alleen de rode aardbeien lekker zijn en dat we van de groene moeten afblijven.. Helemaal prima wat haar betreft, want rood is een veel mooiere kleur dan groen. Haha!

Aardbeien plukken in Twente / Allespruitennaarbuiten.nl

Aardbeien plukken in Twente bij De Manderveense Aardbei

In Twente zijn verschillende plekken waar je je eigen fruit kunt plukken: van aardbeien en frambozen tot appels en peren. Een van die leuke plekjes is De Manderveense Aardbei in Manderveen. In dit kleine Twentse dorpje vind je een ware aardbeiengaard, of een aardbeienbos zoals Fenne het noemde. Verdeeld over verschillende plekken vind je allemaal overdekte kassen waar je aardbeien en heel veel ander lekker fruit kunt plukken.

Wij zijn er in het begin van het seizoen en komen tot de conclusie dat er alleen nog maar aardbeien zijn. Geen probleem, dat is voor ons een perfect excuus om nog eens terug te komen voor de frambozen, de bessen en de bramen. We kijken allebei onze ogen uit, er zijn zo veel aardbeien te zien en te plukken. Fenne kan er precies bij en we doen wedstrijdje wie de grootste (rode) aardbei kan vinden, want de groene laten we natuurlijk nog even hangen! Tussen het plukken door proeven we stiekem of de aardbeien wel lekker genoeg zijn, daarna nog een keer en daarna nog een keer. We kunnen er bijna niet van af blijven.

Met een hele grote bak aardbeien rijden we later die middag weer naar huis.

De Manderveense aardbei / Allespruitennaarbuiten.nl

Meer dan alleen maar aardbeien plukken

Bij De Manderveense Aardbei kun je niet alleen terecht om je eigen fruit te plukken, maar het is ook een leuke plek om even op het terras te zitten. Je vindt hier namelijk ook een terras en een koffieschuur waar je gezellig wat kunt drinken en uiteraard wat lekkers kunt eten. Wat dacht je van een beschuit met aardbeien? Of beter nog.. Een wafel met aardbeien? Aardbeien met slagroom? Het kan allemaal!

Terwijl ik geniet van een wafel met aardbeien, speelt Fenne in het bijbehorende speeltuintje. Zo af en toe komt ze even mijn kant op voor een grote hap, maar liever blijft ze lekker spelen. Helemaal prima!

Ook leuk! Er is een winkeltje aanwezig met verschillende lekkernijen uit de streek, zoals verschillende jams, sausen en meer!

De Manderveense aardbei / Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over De Manderveense Aardbei

Je vindt De Manderveense Aardbei aan de Broekdijk 25 in Manderveen. Zij zijn van mei tot en met september dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Dagelijks plaatsen zij informatie op Facebook en Instagram over welke fruitsoorten er op dat moment geplukt kunnen worden, zo ben je altijd op de hoogte. Even bellen kan natuurlijk ook. 🙂 Meer informatie vind je op de website.

De Manderveense aardbei / Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply