Spelen

Lente Bingo | Buiten spelen met kinderen [gratis download]

  • By
  • 17 maart 2019
  • Sticky
Lente Bingo / Allespruitennaarbuiten.nl

Ieder seizoen is fijn om naar buiten te gaan met de kindjes. Genieten van de laatste zonnestralen in de herfst, spelen in de sneeuw in de winter of juist heel veel buiten leven in de zomer. Maar de lente is misschien wel een van de fijnste seizoenen, die eerste zonnestralen zijn zo fijn! Voor de eerste keer buiten spelen ‘met-zonder-jas’ en de vogeltjes die je buiten weer hoort fluiten. Zo fijn! En buiten spelen wordt extra leuk met deze Lente Bingo..

De Lente Bingo

In de lente is er buiten zo veel moois en nieuws te ontdekken. Bloemen die uit de grond ploppen, de eerste blaadjes aan de bomen, vogels die hun nestje maken en natuurlijk de lammetjes die springen in de wei.

Vooral voor veel kinderen is bingo een herkenbaar spelletje. Maar als jouw kindjes bingo nog niet kennen, kun je ze het in no-timeleren – want dit spelletje is zo simpel! Nu de lente weer in aantocht is, kan een leuke en interactieve bingo voor de lente natuurlijk niet ontbreken!

Lees ook: Lammetjesdagen in Twente 

Lente Bingo / Allespruitennaarbuiten.nl

Hoe werkt de Bingo?

Voor de Lente Bingo hoef je niet naar een bepaalde plek, heel veel items op deze bingo kun je bijna overal wel vinden. Loop een rondje door de wijk, ga wandelen in het bos, loop langs weilanden of ga naar jouw favoriete kinderboerderij.

De bingo is een leuk en makkelijk spelletje wat je zelfs met de allerkleinsten kunt doen. Hoe het werkt?

  • Download hier gratis de Lente Bingo en print deze uit.
  • Trek makkelijke kleren aan (niet te warm en niet te koud!) en ga dan lekker met de uitgeprinte Lente Bingo kaart naar buiten. Vergeet je zonnebril niet!
  • Eenmaal buiten ga je samen met jouw kindje op zoek naar de items die op de kaart staan. Je kunt ze eventueel afstrepen met een pen of leuker nog: afstrepen met een takje en wat modder! Zijn de kindjes al wat ouder? Print dan meerdere bingokaarten uit en laat ze er een wedstrijdje van maken (horizontaal, verticaal, diagonaal). De eerste die de kaart helemaal vol heeft, heeft BINGO en natuurlijk gewonnen!
  • Extra tip: Combineer de bingo met een gezellige picknick.

Hoe kun je de Bingo ook spelen?

Het is natuurlijk ook heel leuk om met deze gratis download geen Bingo te doen, maar er een soort speurtocht van te maken. Neem dan de uitgeprinte bingo kaart en een pen of potlood mee naar buiten. Ga vervolgens naar een leuke plek, zoals het bos, de kinderboerderij, je eigen wijk of maak een leuke wandeling. Ga vervolgens alles wat op de kaart staat tellen. Hoeveel narcissen kom je tegen? En hoeveel lammetjes? Zie je vogeltjes bezig met hun nestje of misschien zelfs wel een gebroken eitje van een vogeltje wat is uitgekomen? Als je tussen de bladeren zoekt, hoeveel lieveheersbeestjes kom je dan tegen? Degene die overal het meeste van geteld heeft, heeft gewonnen!

Download hier de Bingo voor de lente

De bingokaart voor de lente is makkelijk en natuurlijk gratis te downloaden. Je hoeft geen gekke gegevens achter te laten, alleen maar even op de link te klikken en de bingokaart op te slaan. Voor je het weet sta jij buiten met jouw kindje: op zoek naar narcissen, lammetjes en vogelnestjes. Doe wel voorzichtig met de zoektocht naar vogelnestjes en zorg ervoor dat je de vogels niet afschrikt.

Bingo Downloaden

Lente Bingo / Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply