Spelen

Landgoed Kaamps in Deurningen | Een kijkje op de boerderij

  • By
  • 4 maart 2019
  • Sticky
Landgoed Kaamps - Allespruitennaarbuiten.nl

Er bestaan dus nog altijd kinderen -ook in Twente!- die écht niet weten dat melk van de koe komt.. No offence, maar dat vind ik echt shocking! Zeker ook omdat er zo veel leuke boerderijen zijn die je met kinderen kunt bezoeken, waar je van alles kunt leren over verschillende dieren. Een van die leuke boerderijen is Landgoed Kaamps in Deurningen, hier is van alles te zien en te doen!

Zwaaien naar de koeien

Bij Landgoed Kaamps kun je dus van alles leren over koeien en alles wat daar bij komt kijken. Het is een moderne meevelkhouderij waar het welzijn van de dieren voor op staat. Hier vind je vrijwel alleen maar ‘vrije uitloopkoeien’.. Dit houdt in dat de koeien ‘s morgens (bij mooi weer) altijd naar buiten gaan en dat zij de rest van de dag zelf mogen bepalen of ze buiten blijven of weer naar binnen gaan.

Bij Landgoed Kaamps kun je een kijkje nemen in de stallen van de koeien, hier hebben ze zelfs massageborstels voor de koeien! Dat is toch pure verwennerij voor die mooie beesten!? 😉 Via het bezoekersdeel in de stal kun je een niet alleen de koeien zien, maar ook de melkmachine en je kunt zelfs zien hoe de kaas wordt gemaakt. Want van alle melk maken ze hier zelf de lekkerste soorten kaas.

Landgoed Kaamps - Allespruitennaarbuiten.nl

Spelen in de speeltuin of de kinderboerderij en meer!

Maar bij Landgoed Kaamps is er meer te doen en te beleven dan alleen maar educatieve activiteiten. Er is namelijk een leuke speeltuin en een kleine kinderboerderij waar de kindjes oneindig lang kunnen spelen. Schommelen of van de glijbaan en natuurlijk de konijntjes en de geitjes aaien, je mag de dieren hier zelfs voeren! Op het erf staat ook een nep-koe waar kindjes zogenaamd de koe kunnen melken, erg leuk allemaal. Er is hier genoeg te doen voor een middag vertier en plezier!

Honger en/of dorst gekregen? Geen probleem! Bij Landgoed Kaamps kun je genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke lunch bij Brasserie De Botterkökk’n. Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden voor een High Tea, oftewel een Boer’n Theeleut. En vergeet niet om even langs de landgoedwinkel te gaan, zodat je wat lekkers mee kunt nemen voor thuis!

Landgoed Kaamps - Allespruitennaarbuiten.nl

Landgoed Kaamps - Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over Landgoed Kaamps

Je vindt Landgoed Kaamps aan de Vliegveldstraat 4a in Deurningen (Twente). Voor actuele openingstijden van Landgoed Kaamps, de winkel en de brasserie kun je terecht op de website. Ook worden hier regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd.

Landgoed Kaamps - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply