Spelen

Pretpark Ketteler Hof (Duitsland) | De leukste speeltuin over de Duitse grens!

  • By
  • 5 april 2019
  • Sticky
Ketteler Hof - Allespruitennaarbuiten.nl

Wij vinden het vrijwel altijd leuk om er lekker op uit te gaan. De ene keer duiken we het bos in voor een wandeling, de andere keer zoeken we een leuke boerderij uit of gaan we naar de dierentuin. Maar af en toe duiken we een pretpark of een grote speeltuin in en daar maken we de kindjes ook ontzettend blij mee! Een van de leukste speeltuinen net over de Duitse grens is Pretpark Ketteler Hof.

Pretpark Ketteler Hof in Duitsland: wat een leuke plek!

Ik weet niet of ‘pretpark’ de juiste omschrijving is voor deze plek, maar het is ongetwijfeld een heerlijke plek om te spelen! De Ketteler Hof in Duitsland is meer dan een grote speeltuin, maar qua attracties niet echt een pretpark. Ik heb dus geen idee hoe we deze plek precies moeten omschrijven, maar het is absoluut een aanrader!

Bij de Ketteler Hof kun je je prima een hele dag vermaken, hier vind je de leukste speeltoestellen voor iedere leeftijd. Hoge glijbanen, trampolines, klimtoestellen zodat je door de bomen loopt, ouderwetse rodelbanen, touwbruggen, schommels, een waterspeelplaats en nog veel meer!

Ketteler Hof - Allespruitennaarbuiten.nl

Op en top genieten!

Voor onze peuter is het op en top genieten in deze leuke speeltuin in Duitsland. Vooral de zand- en waterspeelplaats is favoriet: spelen met emmertjes, schepjes, harkjes en zandkastelen bouwen. Af en toe even springen op de trampoline of klimmen in een van de vele klimtoestellen. In de speeltuin vind je ook enorm veel glijbanen -van klein tot groot-, kun je rondrijden op driewielers, trekkers of het treintje, roetsj je naar beneden van de rodelbaan of volg je het natuurbelevenis-pad. Er is een stukje waar kinderen kunnen kijken bij verschillende dieren, nog meer spelen met zand en water of in een van de (kleinere) attracties. Op en top genieten!

De Ketteler Hof is niet alleen leuk voor peuters en kleuters, ook oudere kinderen en (groot)ouders kunnen zich hier prima vermaken!

Leukste speeltuin over de Duitse grens - Allespruitennaarbuiten.nl

De Ketteler Hof is ook perfect voor een dagje uit met warm weer!

Als wij bij de Ketteler Hof zijn, is het een enorm warme dag. Het fijne is dat hier een groot gedeelte is met klimparcoursen en glijbanen allemaal onder (en in) de bomen: dus ook met ontzettend warm weer kun je hier heel goed spelen! En als je geen zin hebt om te klimmen en te klauteren met dat warme weer, dan kunnen de kinderen zich ook heel goed vermaken in het waterpark. Verspreid over het pretpark vind je ook diverse picknickplekken en kioskjes waar je wat kunt eten en drinken of een lekker ijsje kunt kopen! Er zijn zelfs plekken waar je kunt barbecuen (wel je eigen spullen daarvoor meenemen dan).

Ketteler Hof - Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over Ketteler Hof

Je vindt de Ketteler Hof aan de Rekener Straße 234 in Haltern, Duitsland. Het park is in het seizoen dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 15,- per persoon voor personen vanaf 2 jaar. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. (Deze prijzen en openingstijden zijn voor 2019). Op de website vind je meer informatie en de actuele openingstijden en toegangsprijzen.

Met slecht weer of buiten het zomerseizoen is er ook een Indoor speeltuin. De leukste speeltuin net over de Duitse grens dus!

Ketteler Hof - Allespruitennaarbuiten.nl

1 Comment
Leave a Reply