Wandelen

Het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug | Een leuke wandelroute, speciaal voor kinderen!

  • By
  • 16 maart 2019
  • Sticky
Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug - Allespruitennaarbuiten.nl

Veel kinderen vinden ‘zomaar een stukje wandelen’ lang niet altijd leuk. Maar wanneer je er een spelletje van maakt of een speciale kinderroute wandelt, dan is het vrijwel altijd een succes om te wandelen met kinderen. En laat het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug nou een heel leuk voorbeeld zijn van zo’n route.

Het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug

Het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug is een enorme aanrader voor wanneer je wilt wandelen met een peuter of kleuter. De route is niet alleen spannend, omdat je er van alles kunt ontdekken en je misschien wel een kabouter tegenkomt.. Maar ook omdat je tijdens de wandelroute verschillende opdrachten kunt uitvoeren, allemaal aangepast aan het seizoen. Daarnaast krijg je echte kabouter-accessoires mee tijdens de wandeltocht, hartstikke leuk!

Het is de bedoeling dat je voor deze route een rugzakje voor de kinderen ophaalt en een bijbehorende knapzak. Deze kun je kopen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. In de rugzak voor de kindjes zit een pakje drinken, een kaboutermuts (!), een speldje en een snack. In de knapzak vind je een opdrachtenboekje met de accessoires die daar bij horen. In het boekje staan per seizoen verschillende opdrachten en  dat maakt de route over het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug in ieder seizoen leuk!

Lees ook: Het speelbos op de Sallandse Heuvelrug

Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug - Allespruitennaarbuiten.nl

Kaboutertjes zoeken..

De route begint bij het buitencentrum en wanneer je het bos in loopt, kom je het eerste kabouter-paaltje al tegen. Deze paaltjes moeten we blijven volgen en ondertussen voeren we een paar van de opdrachten uit het boekje uit. Onderweg komen we de leukste kabouter-verrassingen tegen. zo gaaf! We zien her en der een beetje kabouter-rommel, we vinden een deurtje in een boom, een slapende kabouter in een grote kist en als je goed zoekt tussen de bomen vind je zelf een waslijn met kabouterkleertjes.

Onderweg is er voldoende gelegenheid om te spelen, om hutten te bouwen en er is zelfs een klein (kabouter) picknick plekje om iets te drinken en te eten.

Meer informatie over het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug

Startpunt: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS, Nijverdal. –> Parkeren is hier gratis
Kosten: €5,00 per kind, inclusief wat drinken en een snack. € 10,- borg voor de knapzak.
Lengte route: 500 tot 1500 meter.
Handig om te weten: De route is leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Houd er rekening mee dat je onderweg geen prullenbakken tegenkomt!
Meer informatie

Tip: In Drenthe vind je nog een heel leuk kabouter-uitje, namelijk het Kabouterland. Elke vertelt er over op haar blog!

Kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply