Wandelen

Het kabouterpad bij Hof Espelo in Enschede | Op zoek naar kabouters!

  • By
  • 12 juli 2019
  • Sticky
Kabouterpad bij Hof Espelo in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Wandelen met de kindjes doen we regelmatig. Wij vinden het heerlijk om even het bos in te gaan met de meisjes: zij kunnen lekker rennen en uitrazen en wij wandelen er op ons gemakje achteraan. Af en toe roepen we eens dat ze een andere kant op moeten, dat ze nu écht even moeten stoppen met spelen en doorlopen en verder maken we er gewoon een leuke tijd van. Onlangs ontdekten we het kabouterpad bij Hof Espelo in Enschede en dit was leuk!

Lees ook: Het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug – Een leuke wandelroute, speciaal voor kinderen!

Op zoek naar kabouters via het kabouterpad bij Hof Espelo

Hof Espelo kenden we natuurlijk al van het speelbos en daar zijn we al regelmatig geweest. Maar tijdens ons laatste bezoekje besluit ik ter plekke om eens verder te kijken dan mijn neus lang is en nét achter het speelbos ontdekken we opeens een paaltje in de vorm van een kabouter. We lopen een stukje verder en we ontdekken nog zo’n paaltje, zou dit een kabouterpad zijn?

Wandelen met kinderen in Twente - Allespruitennaarbuiten.nl

Blijven rennen en zoeken

Op de dag dat we hier zijn is het ontzettend mooi en warm weer, in het bos is het lekker verkoelend. Nadat we twee kabouterpaaltjes hebben gezien, zijn we er van overtuigd dat er een kabouterpad bij Hof Espelo is en lopen we steeds een stukje verder. Ondertussen check ik Google even (lang leve Google!) en zie ik dat er inderdaad een kabouterpad bij Hof Espelo is, leuk!

We komen steeds meer kaboutertjes tegen en de meisjes vinden het een enorm leuk spelletje. Ze blijven maar rennen en zoeken, roepen ons dat ze weer een kabouter hebben gevonden, geven die beste kabouter een knuffel en rennen weer door. Wat een fijne en spontane middag zo!

Eerder liepen we het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug en daar voelt het meer als een uitje. Bij de Sallandse Heuvelrug kregen we tasjes met kaboutermutsjes en wat lekkers mee en dit is dan een stukje ‘saaier’. Maar onze meisjes laten ons weer zien dat ze helemaal niet veel nodig hebben, want voor hen is het een enorme uitdaging en een heel leuk spelletje.

Kabouterpad bij Hof Espelo in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

En weer terug naar het speelbos bij Hof Espelo

De route van het kabouterpad bij Hof Espelo is absoluut niet lang, ik denk dat deze 1 a 1,5 kilometer is. Onze dreumes kon de route prima zelf lopen en tussendoor zijn we nog even gestopt voor een slokje water bij de plek met de boomstam-krukjes. We sluiten deze mini route af met wederom spelen in het speelbos en hebben op deze manier een heerlijke middag!

Hof Espelo in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over Hof Espelo

Je vindt Hof Espelo aan de Weerseloseweg 259 in Enschede. Zowel het speelbos als dit kabouterpad in Twente is gratis toegankelijk. Hof Espelo is een van de mooie gebieden van Landschap Overijssel. Meer informatie over het klauterbos, het kabouterpad, het bezoekerscentrum en overige mogelijkheden vind je op de website.

Kabouterpad bij Hof Espelo in Enschede - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply