Spelen

De IJskuip in Denekamp | Spelen in het zand en het allerlekkerste ijs!

  • By
  • 29 maart 2019
  • Sticky
De IJskuip - Allespruitennaarbuiten.nl

Soms kom je terecht op plekjes waar niet alleen de kindjes, maar ook jij eigenlijk alleen maar kunt genieten. Een plek waar van alles te doen is, waar je als papa of mama toch overzicht hebt op de kindjes en waar iedereen een leuke middag heeft. De IJskuip bij Erve Kuiper in Denekamp is zo’n plek! Want zeg nou zelf.. Kinderen vinden toch niks leuker dan spelen in het zand, kijken bij de dieren en

Kijken (en helpen) bij de koeien

Erve Kuiper is een gezellige familieboerderij waar kinderen van alles kunnen zien en ontdekken. De stallen zijn open voor het publiek en terwijl de koeien hier lekker wat eten, kun jij ze zelfs even aaien. Op het erf vind je verschillende traptrekkers en kruiwagens, zodat de kinderen als echte boeren kunnen helpen om de koeien eten te geven. Boer Erik loopt zelfs regelmatig over het erf en kan duizenden vragen beantwoorden, hoe leuk is dat!? Ook zijn er hier mogelijkheden voor rondleidingen.

De IJskuip - Allespruitennaarbuiten.nl

Spelen in de toffe speeltuin bij De IJskuip!

Geen zin om de koeien te bekijken? Geen probleem, de speeltuin bij de IJskuip is alleen al leuk voor een hele middag plezier. De speeltuin heeft een airtrampoline, verschillende bergen van zand, een (hele snelle) glijbaan, een kabelbaan en genoeg vertier aan traptrekkers, kruiwagens, loopauto’s en meer!

Ook leuk: De IJskuip is niet alleen leuk voor kinderen, neem ook de vaders, opa’s en buurmannen gerust mee.. Hennie Kuiper is geboren op Erve Kuiper en daarom vind je hier binnen namelijk de Hennie Kuiper Native. In dit museum over deze  wielrenner kom je van alles te weten over hem, zijn wielercarrière en vind je zelfs zijn zelfgemaakte fiets. Erg leuk!

De IJskuip - Allespruitennaarbuiten.nl

De IJskuip - Allespruitennaarbuiten.nl

En natuurlijk genieten van het lekkerste ijs van Europa!

Het lekkerste ijs van Europa? Jazeker, dit is echt niet overdreven. In 2017 heeft de IJskuip namelijk met de smaak ‘yoghurthoning met framboos en walnoot’ een prijs gewonnen voor het beste ijs van Europa. Wij hebben de smaak “Kui(p)erijs” natuurlijk uitgebreid getest en het is inderdaad heerlijk. Wat het ijs zo lekker maakt? De melk van hun eigen koeien wordt hiervoor gebruikt en dat proef je terug: zacht van smaak, heerlijk romig en zo ontzettend vers! Er zijn verschillende smaken schepijs (dat wordt moeilijk tijdens het kiezen!) en softijs.

Leuk om te weten: Bestel je hier een kopje koffie? Dan krijg je er een ini mini ijsje bij in plaats van een koekje. Zo leuk!

IJsboerderij in Twente - Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over De IJskuip in Denekamp

Je vindt De IJskuip aan de Schotbroekweg 2 in Denekamp. Zij zijn dinsdags t/m zondags geopend vanaf 13.00 uur, maar check altijd even de website voor actuele openingstijden! Ook zijn hier leuke mogelijkheden voor kinderfeestjes waar je dan je eigen ijstaart kunt maken. Daarnaast zijn er ook  rondleidingen op maat mogelijk.

 

IJsboerderij in Twente - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply