Dierentuinen en kinderboerderijen

De dierentuin in Rheine (Duitsland) | Beleef de dieren van dichtbij!

  • By
  • 6 maart 2019
  • Sticky
Dierentuin in Rheine / Allespruitennaarbuiten.nl

Een dagje naar de dierentuin is voor veel kinderen vaak het perfecte dagje uit. Dieren kijken en soms zelfs voeren, spelen in de speeltuin, een ijsje of een patatje eten.. Dat kan alleen maar een feestje zijn! Wij gaan regelmatig naar dierentuinen in Duitsland, net over de grens vanuit Twente. De dierentuinen in Duitsland zijn vaak een stuk kleinschaliger, minder druk en massaal en (ook niet onbelangrijk) een stuk goedkoper. De dierentuin in Rheine is een van onze favorieten!

Dierentuin in Rheine / Allespruitennaarbuiten.nl

De dierentuin in Rheine | NaturZoo Rheine

De dierentuin in Rheine is leuk! Je vindt hier ongeveer 100 verschillende soorten dieren: van insecten en vogels tot apen en van zebra’s en tijgers tot pinguïns. Wat de dierentuin in Rheine zo leuk maakt, is dat je de dieren écht van heel dichtbij kunt bekijken.

Zo zijn er een aantal plekken waar je ook echt bij de dieren in het verblijf kunt komen. Zoals bij de aapjes in het apenbos(neem je tas niet mee naar binnen!), de pinguïns en in de volière  met verschillende vogels. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde regels zijn bij deze verblijven, deze staan van te voren netjes en duidelijk vermeld.

Bij de dieren waar het niet mogelijk is om in het verblijf te komen, kun je alsnog heel dichtbij komen. Daar zijn speciale uitkijkpunten waardoor je bijna oog in oog met de dieren staat! Uiteraard is er ook een kinderboerderij aanwezig, waar je niet alleen de geitjes kunt aaien, maar ook kunt vegen en kunt spelen. Plezier gegarandeerd!

Ook leuk: De dierentuin in Nordhorn!

Dierentuin in Rheine / Allespruitennaarbuiten.nl

Leuk om te weten!

Op verschillende plekken in het park kun je van alles leren over de dieren. Zo staan er her en der een aantal houten borden met educatieve spelletjes over dieren er op en oudere kinderen kunnen naar de ZooSchule waar ze kunnen leren hoe dieren leven. Erg leuk en interessant.

Daarnaast kom je door het hele park verschillende picknickplekken, speeltuintjes en kioskjes tegen. Houd er rekening mee dat je bij de kioskjes niet kunt pinnen, maar alleen contant kunt betalen. Bij het restaurant kun je wel gewoon pinnen.

Dierentuin in Rheine / Allespruitennaarbuiten.nl

De speeltuin maakt het helemaal af!

Wat ik zelf persoonlijk heel erg fijn vindt aan de dierentuin in Rheine is dat de grote speeltuin echt pas op het laatste van de route is. Regelmatig komen we bij een dierentuin dat je halverwege een grote speeltuin hebt, wat natuurlijk helemaal prima is. Maar peuters en kleuters kun je dan maar moeilijk aan het verstand brengen dat ze de helft van de dieren nog niet gezien hebben; en dat vind ik dan zo jammer! Bij de NaturZoo Rheine vind je een grote speeltuin aan het einde van de dierentuin-route en deze speeltuin maakt het fijne dagje helemaal af!

Dierentuin in Rheine / Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over de dierentuin in Rheine, NaturZoo Rheine

Je vindt de NaturZoo Rheine aan de Salinenstraße 150 in Rheine. De dierentuin in Rheine is het gehele jaar geopend vanaf 09.00 uur. In de zomer sluit de dierentuin om 18.00 uur en in de winter tegen de tijd dat het begint te schemeren. Bij de ingang staan verschillende bolderkarren die je gratis kunt gebruiken.

De toegangsprijzen voor de dierentuin bedragen € 9,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 17 jaar. Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Ook fijn om rekening mee te houden: voor de deur kun je gratis parkeren. Kijk voor actuele openingstijden en toegangsprijzen altijd even de website van de dierentuin.

Dierentuin in Rheine / Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply