Dierentuinen en kinderboerderijen

De dierentuin in Nordhorn (Duitsland) | Een van de leukste dierentuinen net over de grens!

  • By
  • 3 april 2019
  • Sticky
Dierentuin in Nordhorn / Allespruitennaarbuiten.nl

Vlak over de grens vanuit Twente vind je Nordhorn, een gezellig Duits stadje waar allerlei leuke dingen te doen zijn. Een van die leuke plekken is de dierentuin in Nordhorn, wat ons betreft is dit de perfecte plek voor een leuke dag (of middag) met kleine kinderen!

De dierentuin in Nordhorn

Het leuke aan de Tierpark Nordhorn is dat ‘ie best kleinschalig is. De dierentuin is groot genoeg voor een hele dag plezier, maar je kunt je er ook prima alleen een middag vermaken. Wanneer je de route volgt kom je op alle leuke plekjes die de dierentuin in Nordhorn te bieden heeft. Je ziet bizons, apen, vogels, alcapa’s, wolven, zebra’s, zeehonden en nog veel meer dieren! In het vogelverblijf kun je vogels voeren en je kunt ook naar binnen bij het verblijf van de kangaroe’s en alpaca’s. Als je voorzichtig bent kun je de mooie zachte alpaca’s zelfs aaien!

De dieren moeten natuurlijk ook eten..

Verdeeld over de dag zijn er verschillende voedertijden, waarbij je kunt zien hoe de dieren gevoerd worden. Neem een kijkje bij de chimpansee’s, de grote gieren en je kunt zelfs een kijkje nemen in de voederkeuken. Hoe wordt het eten voor de dieren klaargemaakt? Wat eten welke dieren? En leer nog veel meer! Ook leuk: Bij de ingang van het park kun je een zakje voer kopen die je vervolgens kunt gebruiken bij onder andere de kinderboerderij.

Ook leuk: De dierentuin in Rheine | Beleef de dieren van dichtbij!

Dierentuin in Nordhorn - Allespruitennaarbuiten.nl

De kinderboerderij voor de allerkleinsten

De Vechteboerderij is vooral voor kleine kinderen erg leuk. Op deze kinderboerderij kun je de bokjes voeren, varkentjes en lammetjes aaien en natuurlijk heel veel spelen! De kippen lopen hier vrolijk in het rond, af en toe hoor je een ezel balken en je vindt hier ook een soort kruidentuin. In het voorjaar vind je hier heel veel jonge dieren, wat het feestje natuurlijk helemaal compleet maakt! Bij de kinderboerderij is ook een gelegenheid voor een hapje en een drankje bij De MalleJan of het kraampje wat buiten staat.

Tierpark Nordhorn - Allespruitennaarbuiten.nl

Leuke plekken om te spelen in de dierentuin

De dierentuin in Nordhorn heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen leuke dieren waar je naar kunt kijken. Tijdens de route kom je verschillende plekken tegen om te spelen. De grootste speeltuin vind je dichtbij de zeehonden en de zebra’s, ongeveer op het einde van de route. Hier vind je veel leuke speeltoestellen, een grote glijbaan, schommels en nog veel meer. Uiteraard is ook hier weer gelegenheid om wat te eten en te drinken, vanaf het terras heb je een goed uitzicht op de speeltuin. Goed om te weten: bij slecht weer is op deze plek zelfs een indoor speelplaats!

Verder vind je door het park vooral wat kleinere speeltuintjes, onder andere een soort parcours over boomstammen en touwen. De laatste tijd zijn veel speeltuintjes gerenoveerd en het is echt ontzettend leuk geworden! Lekker rennen, glijden van de glijbaan en spelen in het zand!

Tierpark Nordhorn - Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over de dierentuin in Nordhorn

Tierpark Nordhorn is het hele jaar geopend, je kunt hier dus alle dagen van het jaar terecht. Zelfs op diverse feestdagen zoals Pasen en Kerst kun je hier  een leuk dagje uit maken! Daarnaast zijn er zelfs mogelijkheden om te verblijven in een vakantiehuisje in de dierentuin in Nordhorn, ongetwijfeld een hele leuke ervaring! Voor meer informatie, actuele prijzen en openingstijden check je even de website.

Openingstijden
  • In de zomer is de dierentuin geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur (toegang tot het park is tot 18.00 uur).
  • In de winter is het park geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur of 18.00 uur.
Toegangsprijzen
  • Volwassenen: € 9,50 per persoon
  • Kinderen van 4 t/m 16 jaar: € 5,50
  • Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Dierentuin in Nordhorn - Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply