Er op uit

Dagje uit in Bad Bentheim (Duitsland) | Een sprookjesachtig dagje uit net over de grens

  • By
  • 4 maart 2019
  • Sticky
Dagje uit in Bad Bentheim / Allespruitennaarbuiten.nl

Om met kinderen naar buiten te gaan, hoef je lang niet altijd het bos of de natuur in te duiken. Er zijn namelijk ook zo veel andere leuke dingen om te doen! In Twente hebben we het geluk dat we dichtbij de Duitse grens wonen, waardoor we niet alleen leuke uitjes in Nederland kunnen ontdekken maar dus ook in Duitsland. Een dagje uit in Bad Bentheim vinden wij altijd een enorme aanrader, hier kun je zo veel leuke dingen doen met kinderen!

Een dagje uit in Bad Bentheim

Bad Bentheim is een sprookjesachtig dorpje net over de Duitse grens. Vanuit Oldenzaal is het maar zo’n 20 minuutjes rijden en als we dan uit de auto stappen, komen we terecht in een compleet andere wereld! Het leuke aan een dagje uit in Bad Bentheim is natuurlijk het kasteel, want dat is zo indrukwekkend om te zien! Maar behalve dat heeft Bad Bentheim nog veel meer te bieden. In het stadje vind je een hele toffe speeltuin, een gezellig park en in de omgeving vind je er prachtige routes om te fietsen of te wandelen met kinderen.

Dagje uit in Bad Bentheim / Allespruitennaarbuiten.nl

Bezoek Schloss Bentheim of Burg Bentheim

Het kasteel wordt ook wel Schloss Bentheim of Burg Bentheim genoemd en is zeker een bezoekje waard! Je kunt het kasteel in Bad Bentheim bezoeken met een gids of je kunt hier je eigen gang gaan en op eigen initiatief het kasteel bekijken. Er zijn verschillende kamers in het kasteel openbaar gemaakt om te bezoeken en dat is erg leuk om te zien. Aangezien het kasteel nog steeds bewoond wordt (echt waar!), zijn niet alle gedeeltes in het kasteel toegankelijk voor het bezoek, maar je kunt er behoorlijk veel zien. Daarnaast is het prachtig om door de tuinen van het kasteel te lopen of beter nog: over de muren van het kasteel, dan heb je een prachtig uitzicht!

Leuk plekje om wat te eten en te drinken: Wanneer je door de poort van het kasteel loopt vind je aan de linkerkant Cafe im Schloss. Een leuke plek om gezellig wat te drinken, taartjes te eten en de kindjes lekker kunnen spelen in het gras.

  • Entreeprijzen: Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis, de entreeprijs voor kinderen van 6 t/m 14 jaar is € 3,50 en voor volwassenen betaal je € 5,00 per persoon.
  • Openingstijden: Het kasteel is van maart t/m oktober dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Van november t/m februari is Kasteel Bad Bentheim geopend van dinsdag t/m zondag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op 24 en 25 december en 1 januari is de burcht gesloten.
  • Handig om te weten: Honden zijn ook toegestaan!
  • Meer informatie vind je op de website van het kasteel.

Kasteel in Bad Bentheim / Allespruitennaarbuiten.nl

Picknicken en wandelen in het park in Bad Bentheim

Achter het kasteel vind je (uiteraard) een mooi park met bloemen in alle kleuren, heel veel groen en een grote fontein in het midden. Het leuke vind ik dat dit park zo’n beetje midden in het dorpje ligt en het dus ook echt niet te missen is. Sterker nog: als je in Bad Bentheim bent, moet je hier gewoon even rondlopen. Hoewel er verschillende horecagelegenheden zijn in het dorp, is het natuurlijk extra leuk om te picknicken in dit park. Voor veel kindjes is de fontein interessant om te zien en is het natuurlijk altijd leuk om een heerlijk broodje van de Duitse bakker op een bankje op te eten; en anders is een ijsje uit een van de Eiscafe’s ongetwijfeld ook geen probleem!

Dagje uit in Bad Bentheim / Allespruitennaarbuiten.nl

De speeltuin in Bad Bentheim

Om je dagje uit in Bad Bentheim met kinderen helemaal compleet te maken, mag een bezoekje aan de speeltuin natuurlijk niet ontbreken. Na de picknick in het park hoef je maar een klein stukje verder te lopen voordat je bij een leuke speeltuin komt. Deze toffe speelplek is verdeeld over drie verschillende zones met iedere zone een ander thema en verschillende speeltoestellen.

Vooral in de zomer kun je hier heerlijk spelen met de kinderen, want een gedeelte van de speeltuin in Bad Bentheim is een gedeelte met natuurlijke toestellen waar je kunt spelen met zand en water en natuurlijk een waterpomp. Ook vind je hier een grote houten speeltrein waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen. En het laatste gedeelte is iets traditioneler met glijbanen, schommels en klimtoestellen. Zo leuk! Wij hebben ons hier een hele middag vermaakt, inclusief leftovers van de picknick. Op en top genieten!

Speeltuin in Bad Bentheim / Allespruitennaarbuiten.nl

Dagje uit in Bad Bentheim: leuk voor het hele gezin

Een dagje uit in Bad Bentheim is leuk voor het hele gezin, het is ook hartstikke gezellig om opa en oma mee te nemenNiet alleen kleine kinderen kunnen zich hier prima vermaken, ook tieners en pubers kunnen hier een hele leuke dag beleven. Er zijn bijvoorbeeld zelfs mogelijkheden om te abseilen vanuit het kasteel (onder andere via Adventure King). Kaffee und Kuchen zijn altijd bij iedereen welkom en in de omgeving zijn prachtige routes om te wandelen en te fietsen.

Dagje uit in Bad Bentheim / Allespruitennaarbuiten.nl

No Comments
Leave a Reply