Slapen

Campingpark Haddorfer Seen in Wettringen (Duitsland) | Luxe kamperen in een safaritent

  • By
  • 16 maart 2019
  • Sticky
Campingpark Haddorfer Seen / Allespruitennaarbuiten.nl

Kamperen is vrij nieuw voor ons, op een overnachting in een chalet op de camping na hebben we er eigenlijk helemaal geen ervaring mee. Met kleine kinderen vinden we het altijd erg handig om te verblijven in een vakantiepark waar we alles bij de hand hebben. Maar we vinden het ook altijd leuk om nieuwe ervaringen op te doen en dus gingen we een weekendje kamperen.  We kozen voor een camping die voor ons dichtbij huis is, want stél nou dat het echt totaal niet ons ding zou zijn, dan konden we altijd nog weg vluchten.. 😉 Achteraf bleek dit niet nodig, want Campingpark Haddorfer Seen is erg leuk!

Slapen in een safaritent

Campingpark Haddorfer Seen ligt dichtbij het dorpje Wettringen in Duitsland. Vanuit Twente is het maar eventjes rijden voordat je hier bent en dat maakt deze plek best leuk. Want wat is er nou leuker dan een weekendje weg gaan zo dichtbij huis terwijl je toch in een compleet andere wereld lijkt te zijn. Voor een vakantiegevoel hoef je dus echt geen uren in de auto te zitten!

De camping is opgedeeld in verschillende plekken.. Er is een plek met jaarplaatsen voor stacaravans (inclusief vijver en al!), er is een plek voor caravans en tenten en je vindt hier een plek waar de ingerichte safaritenten al klaar staan. Wij moeten op die laatste plek zijn, want we gaan tijdens ons eerste weekendje kamperen niet helemaal back to basic. We verblijven in een safaritent die al compleet is ingericht voor ons, toch nog een beetje luxe kamperen dus.

Campingpark Haddorfer Seen / Allespruitennaarbuiten.nl

Leuk ingericht!

De safaritent is simpel maar leuk ingericht. In de tent staat een gedekte tafel, we slapen gewoon in bedden (in plaats van op een luchtbed) en door middel van tentdoeken kunnen we twee aparte slaapkamers creëren. In de ene slaapkamer staat een bed en in de andere een stapelbed. Het gedeelte in de tent wat dan nog over blijft bestaat uit het eetgedeelte en er zit zelfs een klein keukentje in de safaritent!

Voor de tent hebben we een klein terrasje met twee zitstoelen en voor de tent is er genoeg ruimte om te spelen. We zoeken dennenappels, spelen met de bal en blazen ontelbaar veel bellen met de bellenblazer.

Extra pluspunt: de ingerichte safaritenten staan bij Campingpark Haddorfer Seen vrijwel tegenover het sanitairgebouw. Met twee kleine kinderen vinden we dit best handig en het is er zo schoon! Zelfs voor de kleintjes onder ons is er een aparte ruimte, met extra lage toilet en wastafel en zelfs badjes voor de baby’s. Fijn!

Campingpark Haddorfer Seen / Allespruitennaarbuiten.nl

Campingpark Haddorfer Seen

Campingpark Haddorfer Seen ligt aan een recreatiemeertje Haddorfer See waar we ons prima het hele weekend kunnen vermaken. Wij hebben geluk met het weer tijdens dit weekend en kunnen zwemmen in het meertje, maar ook als het water te koud is kun je hier prima spelen. Op het bijbehorende strandje is namelijk genoeg plek om zandkastelen te bouwen en te spelen in het zand. Op het strand staat een schommel en ook nog een groot houten piratenschip waar de kindjes in kunnen spelen.

Bij het meertje vind je ook nog terras waar je iets te eten en drinken kunt bestellen, een soort snackbar waar je onder andere ijsjes en heerlijke braadworsten kunt bestellen en daarachter vind je ook nog eens een grote speeltuin. Wat een leuke plek om ons weekend door te brengen!

Campingpark Haddorfer Seen / Allespruitennaarbuiten.nl

Campingpark Haddorfer Seen / Allespruitennaarbuiten.nl

Leuke dingen doen in de omgeving!

De omgeving van de camping heeft genoeg te bieden om er op uit te gaan met kinderen. In de buurt zitten twee leuke dierentuinen, Tierpark Nordhorn en NaturZoo Rheine. Er zijn verschillende zwembaden in de buurt, een bezoekje aan de tropische tuin Emsflower mag natuurlijk niet ontbreken en ook een dagje uit in Bad Bentheim is een aanrader!

Campingpark Haddorfer Seen / Allespruitennaarbuiten.nl

Meer informatie over Campingpark Haddorfer Seen

Je vindt Campingpark Haddorfer Seen aan de Haddorf 59 in Wettringen, een klein plaatsje dichtbij Rheine. Meer informatie over deze camping vind je op de website.

No Comments
Leave a Reply